Fund for Gaza

Uncategorized — admin on January 30, 2009 at 2:40 am

boisavegaza_01

Alhamdulillah, Tabung Kemanusian NSTP untuk Gaza susah pun mencecah RM5juta. Tahniah untuk tangan2 yang sudi menghulur atas nama kemanusian. Ini menjadi satu tanda ukur yang masyarakat Malaysia adalah sebuah masyarakat yang prihatin dan mempunyai hati yang terbaik. Tepukan untuk masyarakat Malaysia.

boisavegaza_02boisavegaza_03

boisavegaza_04boisavegaza_05

boisavegaza_06boisavegaza_07

boisavegaza_08boisavegaza_09

Teruskan doa dan bantuan anda untuk rakyat palestin.

boisavegaza_10

Foliage Day

Tutorial — admin on January 29, 2009 at 1:51 am

Foliage, kerawang, simbol, shape. Terasa macam nak buat entry khas untuk shape yang baru ni. Kalau rajin, nak publish seminggu sekali ke. Hehehe. Kalau ada idea2 shape yang baru, let share it. Jangan kedekut ilmu yer. =)

So here it is, the first entry. Tutorial kecik2 dari azamhashim.com. Enjoy!

p280109_01p280109_02

p280109_03p280109_04

p280109_05

Chinese New Year 2009

celebration,malaysia — admin on January 27, 2009 at 7:14 am

 cny09_01

On 26 January 2009, chinese all over the world including Malaysia, China, Hong Kong celebrates the first day of new year in the chinese calendar. This year is the year of the ox.

cny09_02cny09_03

cny09_04cny09_05

 

walaupun tahun baru cina tahun ini disambut dengan sederhana, tapi ia tetap meriah dengan tradisi rumah terbuka yang diamalkan di seluruh Malaysia.

cny09_06cny09_07

cny09_08cny09_09

 

Happy Chinese New Year to all Malaysian who celebrate it. Hope this bring us happiness, prosperity and much more togetherness in our society. Gong Xi Fa cai.

cny09_10

Photos Featured!

Uncategorized — admin on January 27, 2009 at 7:10 am

 

konsertfeatdis08

 

few of my photos had been used in Konsert magazine for their december issue. Kudos to crew Konsert mag.

Adilah Got Her Diploma

convocation — admin on January 20, 2009 at 2:01 am

adilahconvo_01

Lama betul hold entry ni, so hari ni kena la publish. Hehe. Apa-apa pun, tahniah diucapkan buat cik adilah untuk majlis konvokesyen dia dan tahniah juga sebab bagi peluang untuk azamhashim.com terlibat sama meraikan hari pentingnya.

adilahconvo_02adilahconvo_03adilahconvo_04

adilahconvo_05adilahconvo_06adilahconvo_07

adilahconvo_08adilahconvo_09

Jika anda berminat untuk azamhashim.com bersama-sama meraikan hari penting anda, jangan segan hubungi saya di Ol2-6l3l7O7. Enjoy the photos!

adilahconvo_10

Selamatkan Gaza

malaysia — admin on January 14, 2009 at 4:30 am

gaza_01

10 Jan – Atas nama kemanusian, atas nama persaudaraan, atas nama keamanan, satu rapat umum telah diadakan sebagai tanda sokongan, tanda persepakatan untuk keselamatan di Gaza.

gaza_02gaza_04

gaza_03gaza_05

gaza_06gaza_07

gaza_08gaza_10

gaza_11gaza_13

gaza_09gaza_12

gaza_14

1st day of school (2009)

celebration,malaysia — admin on January 6, 2009 at 4:31 am

 

050109_01

5 Jan 09 – First day of school untuk adik adik yang tinggal di negeri seperti Selangor, Kuala Lumpur, Johor dan Pahang. As i walk in into a primary school yesterday morning, memory of flashback came into me. Kenangan tu.

050109_02050109_03

050109_04050109_05

I see faces of happiness pada ibu bapa yang datang menghantar anak-anak mereka. I faces yang excited pada adik-adik kecil and for fews other, they look a little worried. Maybe it just the new environment. =)

050109_06050109_07

050109_08

Selamat Tahun Baru 2009

celebration — admin on January 5, 2009 at 2:30 am

2009, new year, new start, new resolution.

newyear20092009

 

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 2.5 License. | azamhashim.com